Барселона ще започне новата си ера без Лионел Меси и без разпродаден стадион "Ноу Камп". Едно от най-големите притеснения за "блаугранас" след напускането на аржентинеца е загубата на приходите, които суперзвездата носеше на клуба, а напускането му вече започва да се отразява.

Поради ограниченията на капацитета, свързани с пандемията, Барселона може да играе само пред 29 803 привърженици на "Ноу Камп" в мача на откриването на новия сезон в Ла Лига срещу Реал Сосиедад в неделя. 

Заради това техните 83 000 притежатели на сезонни билети бяха поканени да поискат билети, като се очаква да се проведе жребий, ако търсенето надхвърли наличността, пише "Монитор". Изненадващо, според испанското издание AS, само 15 820 души са поискали билети, а малко над 13 000 са били на разположение за обща продажба.

Междувременно Барселона възобнови преговорите с трима високопоставени играчи на отбора, за да намали масата на заплатите им. Според Mundo Deportivo преговорите с Жерард Пике, Жорди Алба и Серхио Бускетс са подновени. След като от клуба отхвърлиха инвестиционната сделка на CVC на Ла Лига, която щеше да им донесе най-малко 40 милиона евро, те остават в позиция, в която трябва да продължат с редуцирането на разходите.